Speltbrood

Speltbrood is een heerlijk, gezond en voedzaam brood dat gemaakt kan worden met speltmeel. Het is een oud graan dat al duizenden jaren wordt gebruikt en heeft een licht zoete smaak. Het is een goede bron van vezels, eiwitten, mineralen en vitamines. In dit recept leer je hoe je een heerlijk, knapperig speltbrood kunt maken.

Ingredi├źnten:

– 500 gram speltmeel

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

Bereidingswijze:

1. Meng het meel, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het een soepel deeg is.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Kneed het deeg nogmaals en vorm er een brood van.

6. Leg het brood op een met meel bestoven bakplaat.

7. Laat het brood nogmaals een uur rijzen.

8. Bak het brood in een oven van 200 graden Celsius gedurende ongeveer 30 minuten.

9. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

10. Geniet van je heerlijke, knapperige speltbrood!

Speltbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven