Speklapjes met rijst

Speklapjes met rijst is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel klaar is. De speklapjes zijn lekker sappig en de rijst is licht en knapperig. Dit recept is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te maken die iedereen zal smaken.

Ingrediënten:

– 4 speklapjes
– 2 kopjes rijst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de speklapjes op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

5. Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat de ui zacht is.

6. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en roer goed.

7. Voeg de gekookte rijst toe en roer goed om alles goed te combineren.

8. Voeg de speklapjes toe en roer goed om alles goed te combineren.

9. Laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken.

10. Serveer de speklapjes met rijst warm.

Speklapjes met rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven