Spekkedikken

Spekkedikken is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, spek en uien. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor spekkedikken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 200 gram spek, in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1/2 liter melk

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de spekblokjes toe. Bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn.

3. Voeg de uien toe en bak deze tot ze zacht zijn.

4. Voeg de bloem toe en roer goed.

5. Voeg de melk toe en roer goed.

6. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed.

7. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer de spekkedikken met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Spekkedikken

Geef een reactie

Schuiven naar boven