Speenvarken

Speenvarken is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we het speenvarken bereiden met een heerlijke marinade van knoflook, citroen, olijfolie en kruiden. Het resultaat is een sappig stuk vlees met een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 1 speenvarken
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 citroen, geperst
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de knoflook, olijfolie, citroensap, komijn, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

3. Leg het speenvarken in een ovenschaal en bestrijk het vlees met de marinade.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak het speenvarken in ongeveer 45 minuten gaar.

5. Haal het speenvarken uit de oven en laat het vlees 5 minuten rusten.

6. Snijd het speenvarken in plakken en serveer het met je favoriete groenten.

Speenvarken

Geef een reactie

Schuiven naar boven