Speculaas bakken

Speculaas is een heerlijk Nederlands gebak dat al eeuwenlang wordt gebakken. Het is een kruidig gebak dat meestal wordt gemaakt met kruiden zoals kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en kardemom. Het is een lekker gebak dat je zelf thuis kunt maken. Hieronder volgt een recept voor het maken van speculaas.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 125 gram bruine basterdsuiker

– 2 eetlepels kaneel

– 1 theelepel nootmuskaat

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel kardemom

– 2 eetlepels melk

– 1 ei

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, boter, suiker, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom, melk, ei, bakpoeder en zout in een kom en kneed het tot een deeg.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.

4. Steek met een speculaasvorm of een koekvorm de speculaas uit.

5. Leg de speculaas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de speculaas in ongeveer 15 minuten gaar.

6. Laat de speculaas afkoelen en geniet ervan!

Speculaas bakken

Geef een reactie

Schuiven naar boven