Spätzles zijn een klassiek Duits gerecht dat bestaat uit kleine, knapperige pasta-achtige stukjes. Het is een heerlijk, comfortabel gerecht dat gemakkelijk te maken is. In dit recept worden de spätzles geserveerd met een klassieke saus van boter, knoflook en peterselie. Het is een heerlijk, smakelijk gerecht dat perfect is voor een avondmaaltijd.
Ingrediënten:
– 2 koppen bloem
– 2 eieren
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 kop koud water
– 2 eetlepels boter
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels peterselie, gehakt
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Meng de bloem, eieren en zout in een kom. Voeg het koude water toe en meng tot een glad deeg.
2. Breng een grote pan met water aan de kook.
3. Voeg het deeg toe aan het kokende water en kook gedurende 3-4 minuten.
4. Giet het deeg door een zeef en spoel af met koud water.
5. Verwarm de boter in een grote koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak gedurende 1 minuut.
6. Voeg de spätzles toe aan de pan en bak gedurende 3-4 minuten.
7. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
8. Serveer de spätzles met de saus.