Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes is een klassiek Italiaans gerecht dat eenvoudig te maken is en heerlijk smaakt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. De saus is een combinatie van tomaten, uien, knoflook en kruiden, waardoor het een heerlijke smaak heeft. De gehaktballetjes zijn gemaakt van gehakt, paneermeel, eieren en kruiden, waardoor ze een heerlijke smaak hebben. Hier volgt het recept voor spaghetti met gehaktballetjes.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 500 gram gehakt
– 2 eieren
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Meng in een kom het gehakt, eieren, uien, knoflook, paneermeel, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

3. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel en leg ze op een bord.

4. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de spaghetti toe aan de saus en roer alles goed door elkaar.

8. Serveer de spaghetti met gehaktballetjes meteen.

Spaghetti met gehaktballetjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven