Spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara is een heerlijke Italiaanse pasta-gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een klassieker die je zeker eens moet proberen. Het recept bestaat uit spaghetti, spek, eieren, Parmezaanse kaas en peper. Het is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 350 gram spaghetti

– 4 eetlepels olijfolie

– 200 gram gerookt spek, in blokjes

– 2 eieren

– 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

– Peper

Bereidingswijze:

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de spekjes toe. Bak de spekjes tot ze goudbruin zijn.

3. Klop de eieren in een kom en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe.

4. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de spekjes in de pan. Roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de eiermengsel toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog een paar minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met peper en serveer direct.

Eet smakelijk!

Spaghetti carbonara

Geef een reactie

Schuiven naar boven