Spaghetti aglio olio

Spaghetti aglio olio is een klassieke Italiaanse pasta-gerecht dat eenvoudig en snel te bereiden is. Het is een heerlijke maaltijd die je met weinig ingrediënten kunt maken. De basis van het gerecht bestaat uit spaghetti, knoflook, olijfolie en peper. In dit recept voegen we ook wat geroosterde pijnboompitten toe voor extra smaak en crunch.

Ingrediënten:

– 350 gram spaghetti
– 4 teentjes knoflook, geperst
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de peper toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de gekookte spaghetti toe en roer goed om.

5. Voeg de pijnboompitten en de peterselie toe en roer goed om.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer direct.

Spaghetti aglio olio

Geef een reactie

Schuiven naar boven