Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Deze gehaktballetjes zijn gevuld met een heerlijke combinatie van kruiden, ui, knoflook en paprika. Ze zijn perfect als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade. Dit recept is een geweldige manier om je familie en vrienden te verrassen met een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:
500 gram gehakt
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke porties en vorm er balletjes van.

4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes aan beide kanten goudbruin.

5. Leg de balletjes op een ovenschaal en zet ze 10 minuten in de oven.

6. Serveer de Spaanse gehaktballetjes met een salade of andere bijgerechten.

Spaanse gehaktballetjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven