Spaans

Spaanse gerechten zijn een geweldige manier om je smaakpapillen te verrassen. De combinatie van smaken en ingrediënten is uniek en heerlijk. In dit recept maken we een klassieke Spaanse paella met kip, chorizo en garnalen. Het is een heerlijk gerecht dat je met je familie en vrienden kunt delen.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel saffraan
– 250 gram chorizo, in plakjes
– 250 gram rijst
– 500 ml kippenbouillon
– 250 gram grote garnalen
– 1 citroen, in partjes
– 2 eetlepels peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en bak de kippenbouten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de schaal en zet apart.

3. Voeg de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder en saffraan toe aan de schaal en bak 2 minuten.

4. Voeg de chorizo toe en bak nog 2 minuten.

5. Voeg de rijst toe en roer goed.

6. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

7. Leg de kip terug in de schaal en zet de schaal in de oven. Bak de paella 25 minuten.

8. Voeg de garnalen toe en bak nog 5 minuten.

9. Garneer met citroenpartjes en peterselie.

Serveer de paella direct. Eet smakelijk!

Spaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven