Souvlaki

Souvlaki is een traditionele Griekse gerecht dat bestaat uit kleine stukjes vlees, zoals kip, lamsvlees of varkensvlees, die worden geroosterd aan een spies. Het wordt vaak geserveerd met een salade, gegrilde groenten en een saus. Het is een heerlijk, gezond en eenvoudig te bereiden gerecht dat een lekkere maaltijd voor het hele gezin kan zijn. Hieronder volgt een recept voor het maken van souvlaki.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Meng de knoflook, olijfolie, citroensap, oregano, komijn, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

2. Voeg de kipblokjes toe en meng alles goed.

3. Laat de kip minstens 30 minuten marineren.

4. Verwarm de grill of oven voor op medium-hoog.

5. Steek de kipblokjes aan spiesen en leg ze op de grill of in de oven.

6. Grill of bak de kipblokjes ongeveer 10 minuten, of totdat ze gaar zijn.

7. Serveer de souvlaki met een salade, gegrilde groenten en een saus naar keuze.

Souvlaki

Geef een reactie

Schuiven naar boven