Sopropo is een traditionele Surinaamse maaltijd die bestaat uit gekookte aardappelen, groenten en kip. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die gemakkelijk te maken is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke sopropo kunt maken.
Ingrediënten:
– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 kopje kippenbouillon
– 1 kopje water
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika en kip toe en bak tot de kip gaar is.
2. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper toe en roer goed.
3. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed.
4. Voeg de kippenbouillon, het water en het citroensap toe en breng aan de kook.
5. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
6. Voeg de koriander toe en roer goed.
7. Breng op smaak met zout en peper.
8. Serveer de sopropo met rijst of brood.
Eet smakelijk!