Rösti

Rösti is een klassiek Zwitsers gerecht dat bestaat uit gebakken aardappelen. Het is een heerlijk, eenvoudig gerecht dat je kunt serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht. In dit recept wordt rösti gemaakt met aardappelen, uien, knoflook en kruiden. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je gemakkelijk kunt maken.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak tot ze goudbruin zijn.

5. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

6. Laat de rösti op laag vuur garen tot de aardappelen gaar zijn.

7. Serveer de rösti warm met wat extra olijfolie.

Rösti

Geef een reactie

Schuiven naar boven