Soja bonen

Soja bonen zijn een heerlijke en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn een goede bron van eiwitten, vezels en mineralen. In dit recept worden soja bonen gecombineerd met knoflook, ui, paprika en tomaten om een smaakvolle en voedzame maaltijd te creëren. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te verhogen.

Ingrediënten:

– 500 gram sojabonen

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 ui, gehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 2 tomaten, in blokjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de sojabonen toe. Kook de bonen gedurende 10 minuten. Giet de bonen af en laat ze afkoelen.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook, ui, paprika en tomaten toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de gekookte sojabonen toe aan de groenten en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

6. Verdeel de sojabonen over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de sojabonen gedurende 15 minuten.

7. Serveer de sojabonen met rijst of een salade.

Soja bonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven