Sofrito

Sofrito is een traditionele Spaanse saus die wordt gebruikt als basis voor veel Spaanse gerechten. Het is een mengsel van fijngehakte uien, knoflook, paprika, tomaten en kruiden. Het is een veelzijdige saus die kan worden gebruikt als basis voor soepen, stoofschotels, sauzen en andere gerechten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke sofrito kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, fijngehakt
– 2 tomaten, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien, knoflook, paprika en tomaten toe en bak ze 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed om.

4. Laat de sofrito nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de sofrito warm bij je favoriete gerechten.

Sofrito

Geef een reactie

Schuiven naar boven