Soezen

Soezen zijn een klassiek Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Ze zijn licht, luchtig en heerlijk zoet. Deze soezen zijn gemaakt met een basis van een luchtige cakemix, gevuld met een romige vulling en gegarneerd met poedersuiker. Ze zijn perfect als een lekker tussendoortje of als een verrukkelijke toetje.

Ingrediënten:

– 1 pakje cakemix
– 2 eieren
– 1/2 kopje olie
– 1/2 kopje melk
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje roomkaas
– 1/2 kopje poedersuiker

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Meng de cakemix, eieren, olie, melk en suiker in een grote kom.

3. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.

4. Bak de cake in de oven gedurende 25-30 minuten.

5. Laat de cake afkoelen.

6. Meng de roomkaas en poedersuiker in een kom.

7. Snijd de cake in plakken.

8. Leg een plak cake op een bord en smeer de roomkaas-suiker mengsel erop.

9. Leg een tweede plak cake erbovenop.

10. Bestrooi de soezen met poedersuiker.

11. Serveer de soezen warm of koud.

Soezen

Geef een reactie

Schuiven naar boven