Soesjes maken

Soesjes zijn een heerlijk zoet gebakje dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn lekker als tussendoortje of als dessert. Met dit recept kun je in een handomdraai een heerlijke portie soesjes maken.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract
– 1 eetlepel melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, ei, bakpoeder en vanille extract in een kom.

3. Kneed het deeg met je handen tot een glad deeg.

4. Voeg de melk toe en kneed het deeg nog een keer.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

6. Steek met een ronde uitsteker kleine rondjes uit het deeg.

7. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de soesjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

9. Laat de soesjes afkoelen en geniet ervan!

Soesjes maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven