Soep zoete aardappel

Soep van zoete aardappel is een heerlijke, voedzame maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. De zoete smaak van de aardappelen wordt versterkt door de kruiden en specerijen die je erbij gebruikt. Deze soep is een perfecte manier om je dag mee te beginnen of om je maaltijd mee af te sluiten. Hieronder volgt het recept voor soep van zoete aardappel.

Ingrediënten:

– 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 laurierblaadjes

– 2 theelepels komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 liter kippenbouillon

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/4 kopje verse koriander, gehakt

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 2-3 minuten totdat ze zacht zijn.

2. Voeg de zoete aardappelblokjes, laurierblaadjes, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog eens 2-3 minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 15-20 minuten zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn.

4. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer totdat het een gladde consistentie heeft.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de koriander toe.

6. Serveer de soep met wat extra koriander en een scheutje olijfolie.

Eet smakelijk!

Soep zoete aardappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven