Snoek

Snoek is een heerlijke vis die vaak wordt gebruikt in de Nederlandse keuken. Het is een veelzijdige vis die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke snoek kunt maken met een knapperige korst en een sappig binnenste.

Ingrediënten:

– 1 snoek, ongeveer 1 kg

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

– 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt

– 1 eetlepel verse dille, fijngehakt

– 1 eetlepel boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Maak de snoek schoon en verwijder de kop en de ingewanden.

3. Leg de snoek in een ovenschaal.

4. Meng de olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

5. Giet de marinade over de snoek en masseer het vlees zodat het goed bedekt is.

6. Bestrooi de snoek met de peterselie, bieslook en dille.

7. Verdeel de boter over de snoek.

8. Bak de snoek in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het vlees gaar is.

9. Serveer de snoek met een salade of aardappelpuree.

Snoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven