Snert oma

Snert oma is een heerlijke winterse maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd in Nederland. Het is een eenvoudig, maar smakelijk gerecht dat bestaat uit peulvruchten, groenten en vlees. Het is een gerecht dat makkelijk te maken is en dat iedereen kan genieten.

Ingrediënten:

– 500 gram snijbonen

– 500 gram aardappelen

– 500 gram rookworst

– 2 uien

– 2 teentjes knoflook

– 2 laurierblaadjes

– 2 theelepels paprikapoeder

– 2 theelepels mosterd

– 2 theelepels komijn

– 2 theelepels koriander

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels peper

– 2 liter water

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Snijd de uien en knoflook fijn.

3. Verwarm 2 liter water in een grote pan en voeg de aardappelen, uien, knoflook, laurierblaadjes, paprikapoeder, mosterd, komijn, koriander, zout en peper toe.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten koken.

5. Voeg de snijbonen toe en laat het nog eens 10 minuten koken.

6. Voeg de rookworst toe en laat het nog eens 10 minuten koken.

7. Serveer de snert oma met een lekker stukje brood.

Eet smakelijk!

Snert oma

Geef een reactie

Schuiven naar boven