Vegetarisch eten hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Met deze snelle vegetarische maaltijd kun je binnen een half uur een heerlijke maaltijd op tafel zetten.
Ingrediënten:
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chilipoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje water
– 1/2 kopje groene olijven, in plakjes
– 1/2 kopje feta, in blokjes
– 1/4 kopje verse koriander, fijngesneden
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
2. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten.
3. Voeg de paprika, tomatenblokjes, kikkererwten, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder, zout en peper toe en bak nog 2-3 minuten.
4. Voeg het water toe en laat het geheel 5 minuten koken.
5. Voeg de olijven, feta en koriander toe en laat nog 2-3 minuten koken.
6. Serveer de maaltijd met wat vers brood of rijst.