Snel vegetarisch

Vegetarisch eten hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Met deze snelle vegetarische maaltijd kun je binnen een half uur een heerlijke maaltijd op tafel zetten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 blikje tomatenblokjes

– 1 blikje kikkererwten, uitgelekt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chilipoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje groene olijven, in plakjes

– 1/2 kopje feta, in blokjes

– 1/4 kopje verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten.

3. Voeg de paprika, tomatenblokjes, kikkererwten, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder, zout en peper toe en bak nog 2-3 minuten.

4. Voeg het water toe en laat het geheel 5 minuten koken.

5. Voeg de olijven, feta en koriander toe en laat nog 2-3 minuten koken.

6. Serveer de maaltijd met wat vers brood of rijst.

Snel vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven