Slof

Slof is een traditioneel Nederlands gerecht dat bestaat uit een deeglaag met een vulling van suiker, kaneel en rozijnen. Het is een heerlijk zoet gerecht dat vaak wordt gegeten als ontbijt of tussendoortje. In dit recept leer je hoe je zelf een heerlijke slof kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– 2 theelepels kaneel

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels melk

– 1 ei

– 100 gram rozijnen

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 eetlepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de boter, melk, ei en vanille extract toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Voeg de rozijnen toe en kneed het deeg nog een keer goed door.

5. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

6. Snijd het deeg in rechthoekige stukken van ongeveer 10 cm bij 5 cm.

7. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de slof in ongeveer 20 minuten goudbruin.

9. Laat de slof afkoelen en geniet ervan!

Slof

Geef een reactie

Schuiven naar boven