Slibtongetjes

Slibtongetjes zijn een heerlijk en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die je in veel restaurants kunt vinden, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. In dit recept leer je hoe je slibtongetjes kunt maken met een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 500 gram slibtongetjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje citroensap
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de slibtongetjes op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bak de slibtongetjes in de oven gedurende 15 minuten.

4. Verwarm intussen een grote koekenpan op middelhoog vuur.

5. Voeg de knoflook, ui, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe aan de pan en bak alles gedurende 5 minuten.

6. Voeg de witte wijn, kippenbouillon en citroensap toe en breng het geheel aan de kook.

7. Voeg de slibtongetjes toe aan de saus en laat het geheel nog 10 minuten koken.

8. Voeg de peterselie toe en roer alles goed door elkaar.

9. Serveer de slibtongetjes met de saus en geniet ervan!

Slibtongetjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven