Slavinken

Slavinken zijn een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn lekker, makkelijk te bereiden en kunnen worden geserveerd als een hoofdgerecht of als een bijgerecht. In dit recept leer je hoe je slavinken kunt maken met een heerlijke saus. Je kunt de slavinken ook vullen met je favoriete ingrediënten, zoals kaas, ham, groenten of fruit. Geniet van deze heerlijke slavinken!

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ei
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels paneermeel
– 2 eetlepels olijfolie
– 8 slavinkenvellen

Saus:

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom het gehakt, ei, ui, knoflook, paprikapoeder, zout, peper en paneermeel. Kneed het geheel goed door elkaar.

3. Verdeel het gehaktmengsel over de slavinkenvellen en vouw ze dicht.

4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de slavinken aan beide kanten goudbruin.

5. Leg de slavinken in een ovenschaal en zet ze 10 minuten in de oven.

6. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.

7. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

8. Serveer de slavinken met de saus.

Slavinken

Geef een reactie

Schuiven naar boven