Slavink

Slavinken zijn een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die al generaties lang wordt gegeten. Slavinken zijn een combinatie van gehakt, spek, ui, ei en kruiden. Het is een gerecht dat je kunt serveren als hoofdgerecht of als bijgerecht. In dit recept leer je hoe je een heerlijke slavink kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 eieren
– 2 eetlepels paneermeel
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 2 eetlepels gehakte bieslook
– 2 eetlepels gehakte selderij
– 2 eetlepels gehakte knoflook
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 2 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels ketchup
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram gerookt spek, in kleine stukjes
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, eieren, paneermeel, peterselie, bieslook, selderij, knoflook, Worcestersaus, mosterd, ketchup en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Voeg het spek toe en breng op smaak met zout en peper.

4. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

5. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat.

6. Bak de slavinken in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

7. Serveer de slavinken met aardappelpuree en groenten.

Slavink

Geef een reactie

Schuiven naar boven