Slagroomsoesjes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn luchtig, licht en heerlijk romig. Met deze recept kun je in een handomdraai een heerlijke portie slagroomsoesjes maken.
Ingrediënten:
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille extract
– 1/2 theelepel bakpoeder
– Slagroom
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe de boter, suiker, eieren, vanille extract en bakpoeder in een kom en mix het tot een glad mengsel.
3. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en kneed het tot een soepel deeg.
4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er met een koekvormpje kleine rondjes uit.
5. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten.
6. Laat de soesjes afkoelen.
7. Spuit de slagroom op de soesjes en garneer ze met wat poedersuiker.
8. Serveer de slagroomsoesjes en geniet ervan!