Sinterklaastaart

Sinterklaastaart is een heerlijke traktatie voor de feestdagen. Deze taart is gemaakt met een kruimelige bodem, een laag van zoete botercrème en een topping van versieringen. Het is een leuke manier om de feestdagen te vieren en iedereen te verrassen met een heerlijke taart. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke sinterklaastaart.

Ingrediënten:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels vanille extract

– 2 theelepels kaneel

– 2 theelepels kruidnagel

– 2 theelepels nootmuskaat

– 2 theelepels zout

– 500 ml melk

– 500 ml slagroom

– 2 eetlepels poedersuiker

– Versieringen naar keuze

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, vanille extract, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en zout toe en meng tot een glad deeg.

5. Vet een springvorm in en verdeel het deeg over de bodem.

6. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Laat de taart afkoelen.

8. Klop de slagroom met de poedersuiker tot een stevige massa.

9. Verdeel de slagroom over de taart.

10. Versier de taart met de versieringen naar keuze.

11. Laat de taart afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Sinterklaastaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven