Sinaasappel

Sinaasappel is een heerlijk fruit dat veel voedingsstoffen bevat. Het is een goede bron van vitamine C, calcium, ijzer en vezels. Het is ook een lekker en gezond ingrediënt om in verschillende gerechten te gebruiken. In dit recept maken we een heerlijke sinaasappelcake met een frisse smaak.

Ingrediënten:

– 2 sinaasappels
– 2 eieren
– 200 gram bloem
– 150 gram suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 100 ml olijfolie
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Schil de sinaasappels en snijd ze in kleine stukjes.

3. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, olijfolie en vanille extract toe en mix alles goed.

5. Voeg de sinaasappelstukjes toe en meng alles goed.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten.

8. Laat de cake afkoelen en serveer.

Sinaasappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven