Shoarma saus

Shoarma saus is een heerlijke saus die vaak wordt gebruikt om shoarma te maken. Het is een combinatie van kruiden, specerijen en olie die een heerlijke smaak aan je gerecht geeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke shoarma saus kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel knoflookpoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde peterselie

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde laurierblaadjes

– 1 theelepel suiker

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels yoghurt

– 2 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder, zout, peper, oregano, basilicum, peterselie, tijm, laurierblaadjes en suiker toe en roer goed.

3. Voeg het citroensap, tomatenpuree, yoghurt en mayonaise toe en roer goed.

4. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

5. Haal de saus van het vuur en laat afkoelen.

6. Bewaar de saus in een afgesloten pot in de koelkast.

7. Gebruik de saus bij het maken van shoarma.

Shoarma saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven