Shoarma ovenschotel

Shoarma ovenschotel is een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht. Het is een heerlijke combinatie van shoarma, aardappelen, groenten en kaas. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Met deze stap-voor-stap instructies kun je een heerlijke ovenschotel maken.

Ingrediënten:

– 500 gram shoarma
– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 groene paprika, in blokjes gesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de shoarma.

3. Voeg de ui, knoflook, paprika’s, tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en bak dit nog een paar minuten mee.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak dit nog een paar minuten mee.

5. Verdeel het shoarmamengsel over een ovenschaal.

6. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas.

7. Zet de ovenschotel in de oven en bak deze in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer de ovenschotel met wat salade en/of rijst.

Eet smakelijk!

Shoarma ovenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven