Shirataki noodles

Shirataki noodles zijn een Japanse specialiteit die gemaakt worden van konjacwortel. Ze zijn licht van smaak en hebben een unieke, slijmerige textuur. Ze zijn een geweldige manier om calorieën te verminderen en je maaltijd een gezonde boost te geven. In dit recept gebruiken we shirataki noodles als basis voor een heerlijke, gezonde maaltijd.

Ingrediënten:

– 200 gram shirataki noodles
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 200 gram kipfilet, in blokjes
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de shirataki noodles toe. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak de groenten 2-3 minuten.

3. Voeg de kip toe en bak de kip 5-7 minuten, of totdat de kip gaar is.

4. Voeg de sojasaus, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de shirataki noodles toe en roer alles goed door elkaar. Laat de noodles nog 2-3 minuten bakken.

6. Serveer de shirataki noodles met kip en groenten direct.

Shirataki noodles

Geef een reactie

Schuiven naar boven