Shepards pie

Shepards Pie is een klassiek Engels gerecht dat bestaat uit een bodem van gehakt, aardappelpuree en kaas. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Dit recept is een eenvoudige manier om Shepards Pie te maken met een heerlijke kaas-aardappelkorst.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 kopje groenten naar keuze (wortelen, erwten, maïs, etc.)
– 1 kopje kippenbouillon
– 1 kopje geraspte kaas
– 2 kopjes aardappelpuree

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de groenten toe en bak nog een paar minuten. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas.

5. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel en bestrooi met wat extra kaas.

6. Bak de Shepards Pie in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de kaas goudbruin is.

7. Serveer de Shepards Pie warm met een salade.

Shepards pie

Geef een reactie

Schuiven naar boven