Shakshuka ottolenghi

Shakshuka is een heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit gebakken eieren in een saus van tomaten, paprika’s, uien en kruiden. Het is een populair ontbijt, lunch of diner dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om veel groenten te eten. Deze versie van shakshuka is gemaakt volgens de Ottolenghi-methode, wat betekent dat er extra kruiden en smaken worden toegevoegd om het gerecht nog lekkerder te maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 groene paprika, in blokjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 theelepel zout
– 4 eieren
– 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de paprika’s toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder en tomatenblokjes toe en roer goed om. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Breng op smaak met zout.

5. Maak vier kuiltjes in de saus en breek de eieren erin. Dek de pan af en laat het geheel 5-7 minuten zachtjes koken tot de eieren gestold zijn.

6. Garneer met de verse koriander en serveer direct.

Shakshuka ottolenghi

Geef een reactie

Schuiven naar boven