Shakshuka jamie

Shakshuka is een heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit gebakken eieren in een saus van tomaten, paprika’s, uien en kruiden. Jamie Oliver’s versie van shakshuka is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 rode paprika’s, in blokjes

– 2 theelepels gemalen komijn

– 2 theelepels gemalen koriander

– 2 blikken tomatenblokjes

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 4 eieren

– 2 eetlepels fijngehakte koriander

– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

2. Voeg de knoflook, paprika’s, komijn en koriander toe en bak nog eens 2 minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus en breek de eieren erin. Dek de pan af en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken, of tot de eieren gestold zijn.

5. Bestrooi met de fijngehakte koriander en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de shakshuka direct uit de pan met wat stokbrood of pitabrood. Eet smakelijk!

Shakshuka jamie

Geef een reactie

Schuiven naar boven