Sellou

Sellou is een traditioneel Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt met een mengsel van gemalen amandelen, sesamzaad, honing, kaneel en karwijzaad. Het is een heerlijk zoet gerecht dat vaak wordt geserveerd als een snack of als een dessert. Hieronder volgt een recept voor het maken van sellou.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gemalen amandelen

– 1 kopje sesamzaad

– 1/2 kopje honing

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel karwijzaad

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de gemalen amandelen, sesamzaad, honing, kaneel en karwijzaad in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak het in de oven gedurende 15-20 minuten.

4. Haal de sellou uit de oven en laat het afkoelen.

5. Serveer de sellou als een snack of als een dessert. Geniet ervan!

Sellou

Geef een reactie

Schuiven naar boven