Seitan

Seitan is een veelzijdig ingrediënt dat veel voedingsstoffen bevat en een goede vervanger is voor vlees. Het is een veelgebruikt ingrediënt in veel veganistische gerechten. In dit recept maken we seitan met een heerlijke saus van tomaten, paprika en uien. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 250 gram seitan
– 1 ui, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Bak de groenten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

2. Voeg de seitan toe en bak deze mee totdat deze goudbruin is.

3. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Laat het geheel op laag vuur sudderen totdat de saus dikker wordt.

5. Serveer de seitan met de saus en eventueel wat rijst of aardappelen.

Seitan

Geef een reactie

Schuiven naar boven