Scones karnemelk

Scones met karnemelk zijn een heerlijk en eenvoudig te maken gebakje. Ze zijn licht en luchtig, en heerlijk met een laagje boter of jam. Deze scones zijn gemaakt met karnemelk, wat een heerlijke zachte smaak geeft. Ze zijn perfect als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Hier volgt het recept voor scones met karnemelk.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels zout

– 85 gram koude boter

– 250 ml karnemelk

– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

2. Doe de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom en meng goed.

3. Voeg de koude boter toe en kneed met je handen tot er kleine kruimels ontstaan.

4. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een soepel deeg.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 2 cm.

6. Steek met een ronde uitsteker scones uit het deeg.

7. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de scones in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

9. Laat de scones afkoelen op een rooster.

10. Serveer de scones met boter of jam.

Scones karnemelk

Geef een reactie

Schuiven naar boven