Scone

Scone is een heerlijk gebak dat vaak wordt gegeten als ontbijt of tussendoortje. Het is een klassiek gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. In dit recept leer je hoe je een heerlijke scone kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/3 kopje koude boter
– 2/3 kopje melk
– 1 ei

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de koude boter toe en kneed het met je vingers tot het een kruimelig mengsel wordt.

4. Voeg de melk en het ei toe en kneed het tot een deeg.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot het ongeveer 2 cm dik is.

6. Snijd het deeg in ronde stukken met een glas of een koekjessteker.

7. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de scones in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

9. Laat de scones afkoelen en geniet ervan!

Scone

Geef een reactie

Schuiven naar boven