Schol oven

Schol oven met korte intro is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Je hebt alleen wat schol, wat boter, wat knoflook, wat citroensap en wat kruiden nodig. De schol wordt in de oven gebakken totdat hij knapperig en goudbruin is. Serveer de schol met wat aardappelpuree en een frisse salade voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 4 schollen
– 2 eetlepels boter
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de schollen op een bakplaat en bestrijk ze met de boter.

3. Bestrooi de schollen met de knoflook, citroensap, oregano, tijm, paprikapoeder, zout en peper.

4. Bak de schollen in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze knapperig en goudbruin zijn.

5. Serveer de schollen met wat aardappelpuree en een frisse salade.

Schol oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven