Schnitzel

Schnitzel is een klassiek gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in veel landen. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit een dunne plak vlees, meestal kip of varkensvlees, dat wordt gekruid, gebakken en geserveerd met een saus of een salade. In dit recept leer je hoe je een heerlijke schnitzel kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kippendijen
– 2 eieren
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Klop de eieren in een kom en voeg de bloem, paneermeel, zout en peper toe.

3. Leg de kippendijen in de kom en meng alles goed.

4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

5. Bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin.

6. Leg de kippendijen op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de kippendijen in ongeveer 10 minuten gaar.

7. Serveer de schnitzel met een salade of saus naar keuze.

Eet smakelijk!

Schnitzel

Geef een reactie

Schuiven naar boven