Schenkel

Schenkel met kruidenkorst is een heerlijk, smakelijk gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaal of een feestelijke gelegenheid. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een gerecht dat eenvoudig te maken is, maar toch een grote indruk maakt.

Ingrediënten:

– 2 schenkels
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels kruidenmix (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano, basilicum)
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de schenkels in een ovenschaal en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de kruidenmix, knoflookpoeder, zout en peper in een kom en bestrijk de schenkels hiermee.

4. Bak de schenkels in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Serveer de schenkels met een salade of groenten.

Schenkel

Geef een reactie

Schuiven naar boven