Scaloppa

Scaloppa is een Italiaans gerecht dat bestaat uit dunne plakjes kipfilet die worden gebakken in boter of olie. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. In dit recept wordt de scaloppa geserveerd met een knapperige salade en een lekkere citroen-knoflooksaus. Het is een heerlijk gerecht dat je zowel als hoofdgerecht als bijgerecht kunt serveren.

Ingrediënten:

– 4 kipfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 eetlepel citroensap
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Voor de salade:

– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 komkommer, in blokjes gesneden
– 1 rode ui, in ringen gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kipfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper.

3. Bak de kipfilets in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

4. Verwarm de boter in een kleine pan en voeg de knoflook, citroensap, oregano en paprikapoeder toe. Roer goed door en laat het geheel 2-3 minuten zachtjes koken.

5. Meng de tomaten, komkommer en rode ui in een kom. Voeg de olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

6. Serveer de scaloppa met de salade en de citroen-knoflooksaus.

Scaloppa

Geef een reactie

Schuiven naar boven