Sashimi

Sashimi is een Japanse delicatesse die bestaat uit dun gesneden rauwe vis. Het is een populaire keuze voor mensen die van vis houden, maar ook voor degenen die gezond willen eten. Het is een eenvoudig gerecht dat je thuis kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Hieronder volgt een recept voor sashimi met een korte intro.

Ingrediënten:

– 200 gram verse sashimi-kwaliteit vis (zoals tonijn, zalm of makreel)

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel rijstazijn

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel sesamolie

– 1 theelepel gesneden gember

– 1 theelepel gesneden knoflook

– 1 theelepel gesneden ui

– 1 theelepel gesneden wortel

– 1 theelepel gesneden komkommer

– 1 theelepel gesneden chilipeper

– 1 theelepel gesneden koriander

– 1 theelepel sesamzaadjes

– 1 theelepel gesneden lente-uitjes

Bereidingswijze:

1. Snijd de vis in dunne plakjes en leg de plakjes op een bord.

2. Meng de sojasaus, rijstazijn, suiker, sesamolie, gember, knoflook, ui, wortel, komkommer, chilipeper, koriander, sesamzaadjes en lente-uitjes in een kom.

3. Voeg de marinade toe aan de vis en laat het een paar minuten staan.

4. Verdeel de vis over de borden en garneer met de marinade.

5. Serveer de sashimi met wat extra sojasaus en rijstazijn.

Eet smakelijk!

Sashimi

Geef een reactie

Schuiven naar boven