Sancocho is een traditionele stoofpot uit Latijns-Amerika die wordt gemaakt met verschillende soorten vlees, groenten en kruiden. Het is een heerlijk, smakelijk en voedzaam gerecht dat eenvoudig te maken is. Hieronder volgt een recept voor sancocho.
Ingrediënten:
– 2 kg kip, in stukken gesneden
– 2 kg varkensvlees, in stukken gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 4 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 paprika’s, in blokjes gesneden
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 aardappelen, in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels komijn
– 2 theelepels koriander
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 liter water
Bereidingswijze:
1. Verwarm een grote pan met wat olie en voeg de ui, knoflook, tomaten, paprika’s, wortels, aardappelen, laurierblaadjes, komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper toe. Roerbak alles gedurende 5 minuten.
2. Voeg de kip en het varkensvlees toe en bak het gedurende 10 minuten.
3. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Laat het gerecht vervolgens op een laag vuur gedurende 1,5 uur sudderen.
4. Serveer de sancocho met wat vers brood.
Eet smakelijk!