Sambal maken

Sambal is een heerlijke, pittige saus die vaak wordt gebruikt als bijgerecht bij Aziatische gerechten. Het is eenvoudig om thuis te maken en je kunt het aanpassen aan je eigen smaak. Hieronder volgt een recept voor het maken van sambal.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode peper, fijngehakt

– 1 theelepel gedroogde koriander

– 1 theelepel gedroogde gember

– 1 theelepel gedroogde ui

– 1 theelepel suiker

– 2 eetlepels azijn

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 eetlepel sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel chili vlokken

– Zout naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een kleine pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook, rode peper, koriander, gember, ui, suiker, azijn, tomatenpuree, sojasaus, sesamolie en chili vlokken toe en roer goed.

3. Laat het mengsel 5 minuten koken, roer af en toe.

4. Breng op smaak met zout.

5. Laat afkoelen en serveer bij je favoriete gerechten.

Sambal maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven