Salted caramel cheesecake

Salted caramel cheesecake is een heerlijke combinatie van zoete en zoute smaken. De romige cheesecake met een krokante karamel laag en een vleugje zout is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Met dit recept kun je een heerlijke salted caramel cheesecake maken die iedereen zal smullen.

Ingrediënten:

– 200 gram digestive koekjes
– 100 gram boter
– 500 gram roomkaas
– 200 gram suiker
– 2 eieren
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels vanille extract
– 200 ml slagroom
– 200 gram karamel
– 2 theelepels zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verkruimel de koekjes en meng deze met de gesmolten boter.

3. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een springvorm en druk het aan.

4. Bak de bodem 10 minuten in de oven.

5. Klop de roomkaas, suiker, eieren, bloem en vanille extract in een kom tot een glad mengsel.

6. Voeg de slagroom toe en klop het mengsel nog een keer goed door.

7. Giet het mengsel over de koekbodem en bak de cheesecake nog eens 25 minuten in de oven.

8. Laat de cheesecake afkoelen.

9. Verwarm de karamel en voeg het zout toe.

10. Giet de karamel over de cheesecake en laat het afkoelen.

11. Serveer de salted caramel cheesecake en geniet ervan!

Salted caramel cheesecake

Geef een reactie

Schuiven naar boven