Salmorejo

Salmorejo is een typisch Spaanse soep die wordt gemaakt met tomaten, brood, knoflook, olijfolie en azijn. Het is een heerlijke, frisse en voedzame soep die perfect is voor warme zomerdagen. Deze versie van salmorejo is een klassieke, maar je kunt er ook andere ingrediënten aan toevoegen zoals ham, kaas of ei. Hieronder volgt het recept voor salmorejo.

Ingrediënten:

– 4 grote tomaten

– 2 teentjes knoflook

– 2 sneetjes wit brood

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels azijn

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.

3. Doe de tomaten in een ovenschaal en voeg de knoflook toe.

4. Bak de tomaten en knoflook in de oven gedurende 15 minuten.

5. Haal de tomaten en knoflook uit de oven en pureer ze met een staafmixer.

6. Voeg het brood, de olijfolie, de azijn, het zout en de peper toe en mix alles goed door elkaar.

7. Serveer de salmorejo met wat extra olijfolie en wat fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Salmorejo

Geef een reactie

Schuiven naar boven