Saksuka

Saksuka is een heerlijke Turkse maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een combinatie van gebakken aubergine, tomaten, uien en paprika’s, gekruid met kruiden zoals komijn, paprika en knoflook. Het is een geweldige manier om een gezonde, smakelijke maaltijd te maken die heerlijk is met een stukje brood of rijst. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 paprika’s, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aubergineblokjes op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak de aubergineblokjes in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika en tomaten toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de gebakken aubergine toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Serveer de saksuka warm met een stukje brood of rijst.

Saksuka

Geef een reactie

Schuiven naar boven