Sajoer lodeh

Sajoer Lodeh is een traditionele Indonesische stoofschotel die wordt bereid met groenten, kokosmelk en kruiden. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is en een geweldige manier is om de smaken van Indonesië te ervaren. In dit recept worden groenten zoals kousenband, wortelen, paprika, aubergine en kool gebruikt, samen met kruiden zoals kurkuma, laos, koriander, knoflook en gember. De kokosmelk geeft het gerecht een romige, zoete smaak.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 theelepels kurkuma

– 1 theelepel laos

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel gember, fijngesneden

– 1 kopje kousenband

– 1 kopje wortelen, in plakjes

– 1 kopje paprika, in blokjes

– 1 kopje aubergine, in blokjes

– 1 kopje kool, in blokjes

– 2 kopjes kokosmelk

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze gedurende 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

2. Voeg de knoflook, kurkuma, laos, koriander en gember toe en bak nog eens 2 minuten.

3. Voeg de kousenband, wortelen, paprika, aubergine en kool toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de sajoer lodeh warm met rijst.

Sajoer lodeh

Geef een reactie

Schuiven naar boven